Translate

2012. november 1., csütörtök

Első millefiori leírása

Most akkor leírom, hogyan is csináltam az első millefiorit süthető gyurmából. Először kinyújtottam egy darab fehér gyurmát, majd egy ugyanakkora darab feketét közel ugyanakkorára. Egymásra tettem a kettőt, és simán felcsavartam, mint a piskótát. Ebből lett a millefiori közepe, a csigavonal. Utána a piros és a fehér gyurmát vettem elő. A fehérből csináltam egy hurkát. A pirosat kinyújtottam, és a fehér hurkát körbetekertem vele. Ezt úgy hívják, hogy palást.


Ezt a bevont hurkát elnyújtottam, és hat darabra vágtam. A hat ugyanolyan hosszúságú darabot a csigás hurka köré rendeztem, és összehengergettem. Utána elnyújtottam óvatosan az egészet a nekem megfelelő nagyságúra. Ahhoz, hogy négyszögletes legyen, kicsit a nyújtóval négy oldalát elegyengettem, majd szeleteltem.

A nagy hurka és az elnyújtott kisebb hurka

Hurkák szeletelése





Kisütésre várva
Miután felszeleteltük a rudakat a nekünk megfelelő  méretűekre, felhasználásuknak már csak a fantáziánk szabhat határt. Lehet belőlük lánc, karkötő, fülbevaló, gyűrű, vagy ha nagyon vékony szeletekre vágjuk, akkor díszíthetünk vele más ékszereket, rádolgozhatjuk más tárgyakra, ékszerekre. Én bevallom őszintén, hogy beleszerettem ebbe a technikába, úgyhogy még lesz folytatás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése