Most akkor leírom, hogyan is csináltam az első millefiorit süthető gyurmából. Először kinyújtottam egy darab fehér gyurmát, majd egy ugyanakkora darab feketét közel ugyanakkorára. Egymásra tettem a kettőt, és simán felcsavartam, mint a piskótát. Ebből lett a millefiori közepe, a csigavonal. Utána a piros és a fehér gyurmát vettem elő. A fehérből csináltam egy hurkát. A pirosat kinyújtottam, és a fehér hurkát körbetekertem vele. Ezt úgy hívják, hogy palást.
Ezt a bevont hurkát elnyújtottam, és hat darabra vágtam. A hat ugyanolyan hosszúságú darabot a csigás hurka köré rendeztem, és összehengergettem. Utána elnyújtottam óvatosan az egészet a nekem megfelelő nagyságúra. Ahhoz, hogy négyszögletes legyen, kicsit a nyújtóval négy oldalát elegyengettem, majd szeleteltem.
 |
A nagy hurka és az elnyújtott kisebb hurka |
 |
Hurkák szeletelése |
 |
Kisütésre várva |
Miután felszeleteltük a rudakat a nekünk megfelelő méretűekre, felhasználásuknak már csak a fantáziánk szabhat határt. Lehet belőlük lánc, karkötő, fülbevaló, gyűrű, vagy ha nagyon vékony szeletekre vágjuk, akkor díszíthetünk vele más ékszereket, rádolgozhatjuk más tárgyakra, ékszerekre. Én bevallom őszintén, hogy beleszerettem ebbe a technikába, úgyhogy még lesz folytatás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése